Go to the main content section Anchor point

New Taipei City Travel

Former Residence of Weng Shan-Ying (Jiufen Teahouse)

Anchor point
Updates : 2022-02-21
1143

Introduction

The former residence of Weng Shan-Ying is currently used as Jiufen Teahouse, and majority of the original spatial layout has been preserved. The building structure itself is made of stone mixed with wood, which appears aesthetically unsophisticated. The front is of one storey which enters into a two-storey area in the back, with the indoor space maintaining its original looks, the space is filled with changes while preserving the traditional architectural spatial layout. For the renovated area, many ingenious ideas can be seen in its spatial applications, where besides preserving the original characteristics, the flexibility demonstrated by the building itself is also increased, allowing this residence with close to a century of history still able to demonstrate its unique style.
diary-photo
Pictures and text in this section come from Facebook and Instagram. The copyright of them belong to the post creators.
Back to the top of page
小客帶路